De UGent

UGent: pionier in internationale samenwerking

Ghent University Global Campus

Meer dan ooit zijn universiteiten de motor achter internationale kennisuitwisseling en samenwerking. De UGent is heel actief op het internationale toneel, en neemt hier een pioniersrol op zich. Rector Rik Van de Walle neemt ons mee op een boeiende reis door de succesvolle initiatieven, zowel op vlak van onderwijs als onderzoek.

Lees verder

Welcome to Ghent University… in Zuid-Korea

GUGC

Een volwaardige universiteitscampus aan de andere kant van de wereld met aan de inkomhal een bordje: ‘Ghent University’. De UGent heeft namelijk naast campussen in Gent, Merelbeke, Melle, Brugge, Oostende en Kortrijk er zelfs één in … Zuid-Korea. Professor Wesley De Neve geeft er al jaren les aan Koreaanse UGent-studenten en doet er ook onderzoek.

Lees verder

Ken jij dit plekje aan de UGent?

Herken jij dit plekje

Herken jij deze UGent-locatie? Een balustrade die al door zoveel handen is vastgehouden. Zijn de gouden bollen op de muur een punt van herkenning? Of dat blauwe strookje daar onderaan, weet jij bij wat het hoort?

Lees verder

De UGent gaat voor 'Denk Durven'

Campus Dunant

Alles begint bij denken. Dat zeggen we al jaren – het credo van de Universiteit Gent is dan ook ‘Durf Denken’. Maar dat is pas het halve werk. Ons denken heeft meer dan ooit durf nodig. Lef, hoop, idealisme. De UGent moedigt iedereen aan om de stap te zetten van denken naar durven én doen.

Lees verder