Video

Podcast Verboden terrein: Griet Vermassen

Hellingen

Elke UGent-student of UGent-alumnus moet er wel eens over. En heeft er ongetwijfeld al eens op gevloekt: de hellingen van Gent.

DOSSIER
Fiets

Vlot de Gentse hellingen op: enkele tips

Vaak ligt het aan de staat van de fiets. Soms ook gewoon aan de conditie. Maar één ding is zeker: de Gentse hellingen stellen menig studentenkuiten op de proef. Professoren Jan Boone van de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen en Dirk Poelman van de vakgroep Vastestofwetenschappen geven enkele tips.

Lees verder

Hellingen

De Gentse hellingen: een haat-liefdeverhouding

Iedereen die in Gent studeert, weet het: de universiteitsstad is allesbehalve vlak. Of het nu de eindeloze Sint-Kwintensberg of de berg aan de Vooruit is: je hebt er ongetwijfeld al op gevloekt, terwijl je kuiten in brand staan. En zelfs jaren na de laatste pedaalslag blijven bepaalde herinneringen aan de hellingen kleven.

Lees verder

Ontdek meer

De eerste indruk: wat denken internationale studenten over de UGent?

557 internationale uitwisselingsstudenten mogen zich dit semester een UGent’er noemen. Uit 44 landen komen ze. Flora, Giorgia en Antonio zijn net aangekomen in Gent en vertellen ons wat ze verwachten van hun semester.

Flora Colling
view

Meyrem Almaci schrijft een brief gericht aan haar 18-jarige zelf

Meyrem Almaci schrijft een brief aan haar 18-jarige zelf. Welke raad heeft ze voor de jonge Meyrem, die als eerste Turkse meisje uit haar gemeenschap de stap naar het hoger onderwijs zet?

Meyrem Almaci
view

Uitzonderlijke internationale erkenning voor Marleen Temmerman

Een wereldautoriteit is Marleen Temmerman al langer dankzij haar onverzettelijke strijd voor vrouwenrechten en -gezondheid. Nu komt daar een extra erkenning bij als kersvers lid van de National Academy of Medicine. En dat als eerste Belgische vrouw ooit. 

Marleen Temmerman
view

Internationale toponderzoekers strijken neer in Gent

Amper 32 jaar is ze, maar toch zette ze als cognitief psychologe al meer dan één stap 
in de internationale wetenschappelijke wereld. Louisa Bogaerts deed onderzoek in drie verschillende werelddelen en neemt 
die ervaring nu mee naar de plaats 
waar ze haar carrière startte: de UGent.

Louisa Bogaerts
view