Video

Ghent University Global Campus

De UGent heeft sinds 2014 een campus in Zuid-Korea die drie bacheloropleidingen aanbiedt met een focus op life sciences en biowetenschappen.

DOSSIER
Songdo

Welcome to Ghent University… in Zuid-Korea

Een volwaardige universiteitscampus aan de andere kant van de wereld met aan de inkomhal een bordje: ‘Ghent University’. De UGent heeft namelijk naast campussen in Gent, Merelbeke, Melle, Brugge, Oostende en Kortrijk er zelfs één in … Zuid-Korea. Professor Wesley De Neve geeft er al jaren les aan Koreaanse UGent-studenten en doet er ook onderzoek.

Lees verder

Solha

“Studenten hier praten veel directer met hun docenten, dat is iets wat we in Zuid-Korea niet gewoon zijn”

De studenten van de Ghent University Global Campus (GUGC) in Incheon, Zuid-Korea komen tijdens hun opleiding allemaal een semester naar de zogenaamde Home Campus in Gent. Solha Kang en Eunhey Choi hebben net hun examens afgerond en maken zich klaar voor de terugreis. Voor ze het vliegtuig opspringen, blikken ze samen met ons terug op hun verblijf.

Lees verder

Ontdek meer

Academische samenwerking die bruggen bouwt: 15 jaar China Platform

Vijftien jaar geleden besliste de UGent om de academische samenwerking met China actief te stimuleren. Het China Platform was geboren. Het slaagde er op die tijd in de samenwerking tussen de UGent en partneruniversiteiten in Mainland China, Hongkong en Taiwan vleugels te geven. Maar het China Platform doet veel meer dan dat. Een overzicht.

Header China
view

Schamper: het studentenblad waarvan de politie ooit de telefoon afluisterde

‘Hét onafhankelijk studentenblad van de Universiteit Gent’, staat er als trotse baseline op de cover. In november 1975 rolde de eerste Schamper van de persen. Sindsdien is het uitgegroeid tot een eigenzinnig, rebels en soms berucht studentenmagazine. Maatschappijkritisch en niet weinig een luis in de pels van de UGent. Af en toe op ramkoers met een rector en zelfs de politie, zet het blad geregeld iets in gang.

Schamper
view

Klimaattoren in Congo dicht een groot gat in onze kennis

Diep in het Congolese regenwoud staat een toren van 57 meter hoog die moet helpen in de studie van de klimaatverandering. De UGent-klimaattoren meet sinds oktober 2020 hoeveel CO2 het tropische bos opslaat en hoeveel water het verdampt. “Op die plek is hij uniek”, vertelt professor Pascal Boeckx.

Klimaattoren
view

Serious game versterkt de mentale weerbaarheid bij jongeren

In april 2021 werd Silver gelanceerd: een serious game gericht op het versterken van de geestelijke gezondheid bij jongeren. Ondertussen zijn we een paar maand verder en is Silver genomineerd voor de Belgian Game Awards. We blikken terug én kijken vooruit met Eva De Jaegere, die Silver mee hielp ontwikkelen en onderzocht.

Silver
view