Wat vindt een Zuid-Koreaanse student van Gent?

Eunji Jang

Elk academiejaar komt een hele groep studenten van de Ghent University Global Campus uit Zuid-Korea naar Gent om hier een volledig semester les te volgen. Eunji Jang (24) is één van hen.

Met hoeveel studenten van de Ghent University Global Campus zijn jullie hier?

“Ik denk dat we hier dit semester met ongeveer 45 studenten uit Zuid-Korea zijn. Het is een geweldig pluspunt aan onze opleiding dat we zowel in Zuid-Korea als in België kunnen studeren."

"Ik volg zelf food technology, maar het is bij elke opleiding aan de Ghent University Global Campus verplicht om in je laatste jaar naar de home campus in Gent. Het was zeker een van de redenen waarom ik me aan deze universiteit heb ingeschreven. Maar de hoofdreden is dat de UGent wereldwijd bekend staat als een prestigieuze universiteit op vlak van biowetenschappen. Ik hou ook van de focus op onderzoek."

Wat was je eerste indruk van Gent?

“Ik maakte vroeger al eens een reis door Europa, maar deze stad is mooier dan ik had verwacht. Het voelt alsof ik in een sprookje ben beland. Ik ben fan van de vriendelijke mensen, het lekkere eten en de architectuur. Mijn favoriete plek is de Graslei. Als ik daar zit en naar het water kijk, verdwijnen al mijn zorgen.”

Wat heeft je het meest verrast?

“Hoe groot de UGent is. In Zuid-Korea is er maar één campus en ligt alles dichtbij elkaar. Maar hier in Gent zijn er zoveel gebouwen en campussen van de UGent. Onze studentenhome is 45 minuten stappen van campus Coupure waar ik les heb. Gelukkig heb ik een fiets.”

Zijn de lessen in Gent anders dan in Zuid-Korea?

“Voor ons eigenlijk niet omdat het onderwijs aan de Ghent University Global Campus gelijkaardig is aan dat van de UGent. Veel van onze professoren zijn ook dezelfde. Er is wel een groot verschil tussen Ghent University Global Campus en andere Zuid-Koreaanse universiteiten. In Zuid-Korea studeert iedereen heel hard om bij een universiteit binnen te raken, maar daarna wordt het eigenlijk makkelijker. Mijn vrienden van andere Koreaanse universiteiten begrijpen daarom niet waarom ik zo hard studeer aan de UGent (lacht). ”

Hoe bevalt het studentenleven je in Gent?

"De Overpoort was een heel nieuwe ervaring voor mij. Studenten in Zuid-Korea drinken ook wel alcohol, maar vaak gewoon aan tafel zonder muziek ofzo. Hier is veel meer te beleven. Ik kan dansen, bowlen, biljart spelen… Ik ben aan het begin van het academiejaar ook naar de Student Kick-Off geweest op het Sint-Pietersplein. Het studentenleven is leuker hier!”

Plan je in de toekomst nog terug te komen naar hier?

“Misschien wel. Tot aan het begin van dit semester was ik van plan om werk te zoeken na mijn laatste jaar aan Ghent University Global Campus. Maar nu wil ik graag mijn masterprogramma vervolledigen in Gent. Dus wie weet zien jullie me wel snel terug.”

Ghent University Global Campus

De UGent heeft sinds 2014 een Zuid-Koreaanse campus die drie bacheloropleidingen aanbiedt met een focus op life sciences en Biowetenschappen. In 2022 haalde ze de kaap van 500 studenten. GUGC-studenten komen tijdens het eerste semester van hun laatste jaar naar Gent om hier les te volgen. Ook gaan een groeiend aantal bachelorstudenten uit Gent naar Incheon voor een uitwisseling. Daarnaast is de GUGC een research hub voor de UGent in de regio en fungeert ze als tussenschakel tussen UGent’ers en lokale instellingen en privéondernemingen, wat veel potentieel biedt voor studenten op zoek naar interessante onderzoeksmogelijkheden tijdens hun opleiding.

Lees ook

Welcome to Ghent University… in Zuid-Korea

Een volwaardige universiteitscampus aan de andere kant van de wereld met aan de inkomhal een bordje: ‘Ghent University’. De UGent heeft namelijk naast campussen in Gent, Merelbeke, Melle, Brugge, Oostende en Kortrijk er zelfs één in … Zuid-Korea. Professor Wesley De Neve geeft er al jaren les aan Koreaanse UGent-studenten en doet er ook onderzoek.

GUGC
view

Victer trok naar de UGent-campus in Zuid-Korea en dit is wat hem opviel

Als student heb je aan de UGent heel wat mogelijkheden om een deel van je studies in het buitenland af te leggen. Maar één optie springt er toch uit: een uitwisseling naar een campus van de UGent… in Zuid-Korea.

Ghent University Global Campus
view

Het grote onbekende: studeren op de UGent-campus in Zuid-Korea

Studeren in het buitenland is altijd een avontuur. Student biochemie en biotechnologie Simon Knockaert voelde zich op 9000 kilometer van Gent toch meer dan thuis op de UGent-campus in Zuid-Korea.

Simon Knockaert
view

“Studenten hier praten veel directer met hun docenten, dat is iets wat we in Zuid-Korea niet gewoon zijn”

De studenten van de Ghent University Global Campus (GUGC) in Incheon, Zuid-Korea komen tijdens hun opleiding allemaal een semester naar de zogenaamde Home Campus in Gent. Solha Kang en Eunhey Choi hebben net hun examens afgerond en maken zich klaar voor de terugreis. Voor ze het vliegtuig opspringen, blikken ze samen met ons terug op hun verblijf.

Solha
view