Studenten draaien mee in het GUM

30 november 2023 |
MuST

In het GUM helpt een groep van geëngageerde studenten uit verschillende opleidingen vrijwillig bij de werking van het museum. We spraken met Gabriella, Maxime en Evelyne van dat Museum Student Team (MuST) over hoe zij hun schouders mee onder het GUM zetten.

Maxime: “Ik hoop als gids aan de slag te gaan”

“Ik zit in mijn eerste bachelor biochemie en de biotechnologie. Sinds dit jaar ben ik ook een MuST’er. Één van de nieuwe aanwinsten. Binnenkort start ik met een opleiding om te gidsen in het GUM. Dat is een proces dat best veel tijd in beslag neemt. We moeten eerst alle voorwerpen in het museum leren kennen en dat zijn er veel (lacht). Ik hoop tegen volgend academiejaar als gids aan de slag te kunnen gaan."

Maxime

Gabriella: "We zijn betrokken van brainstorm tot concrete uitwerking"

"De laatste tijd zijn we vooral bezig geweest met de voorbereiding van de Museumnacht. We mogen daarbij heel veel doen: van brainstorm tot de volledig concrete uitwerking van een idee. Mij zal je op de Museumnacht vinden bij de danskaraoke: MuST Dance. Zelf wil ik die avond vooral de waterwensen in de serres van de Plantentuin zien. Dat gaat visueel zeer mooi zijn.”

“Dit wordt mijn eerste Museumnacht als MuST’er zijn. Ik vind het echt leuk. We vormen een diverse groep, allemaal uit andere studierichtingen. Zelf studeer ik kunstwetenschappen en door de diversiteit aan studierichtingen leerde ik niet alleen al veel bij door onze activiteiten zelf maar ook door mijn mede-MuST’ers."

Gabriella

Evelyn: "We zijn bezig om erkend te worden als alumnivereniging aan de UGent"

“Ik zit bij XMuST, onze nieuwe alumniwerking en ik coach ook onze MuST’ers. Van zodra je afstudeert of 26 jaar wordt kan je geen MuST’er meer zijn. De afgelopen jaren werd de groep studenten die afscheid moest nemen van het MuST groter. De drang om actief in het GUM betrokken te worden bleef wel aanwezig. Zo is XMuST ontstaan. Wij zijn nu volop bezig om erkend te worden als alumnivereniging aan de UGent."

"Zelf studeer ik nog (schakelprogramma Master of Science in Conflict and Development Studies) maar ik ben wel 26 jaar. Ik ben zeer enthousiast dat ik via deze weg mijn schouders onder de werking van het GUM kan blijven zetten."

Evelyn

Lees ook

Rita wou absoluut de Plantentuin in haar testament opnemen

Tien jaar geleden besliste Rita Carron om de UGent op te nemen in haar testament. Een beslissing waar ze nog geen seconde spijt van heeft gehad. Haar band met de UGent is sterk. Ze is twee keer per week aan de slag als vrijwilliger in de Plantentuin, waar ze zich verdiept in de biologie, haar levenslange passie.

Rita Carron
view

Lente in de Plantentuin: deze planten staan nu in bloei

De Gentse Plantentuin is altijd de moeite waard om eens te bezoeken, maar met de eerste zonnige dagen komt de tuin helemaal tot leven. Deze zeven planten bewonder je beter zo snel mogelijk.

Magnolia1
view

Ik twijfel, dus ik ben: Tielke Uvin

In 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. In deze aflevering: Tielke Uvin, doctor in de Letterkunde aan de Universiteit Gent.

Tielke Uvin
view

De naakte waarheid achter naakt in de kunst

Hoe kunstenaars onze geslachtsdelen afbeelden, vertelt veel over hoe de maatschappij met seksualiteit omgaat. Is het je al opgevallen dat de penis van Michelangelo's David wel héél klein is in verhouding met zijn lichaam? Dat is niet toevallig, het is een uiting van waarvoor de fallus toen symbool stond. Of hoe kunst een verklikker is van een tijdsgeest.

GUM
view