Ik twijfel, dus ik ben: Sofie Verbrugge

12 mei 2021 |

In 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. Ze laten zich hierbij leiden door het 'Rad van de Twijfel'.

Professor Sofie Verbrugge, ingenieur computerwetenschappen gespecialiseerd in techno-economische analyse, is zeer open over het plezier dat komt kijken bij haar werk, maar ook over de soms te hoge druk.

 

Externe video URL

Lees ook

Hannes Mareen wil af van ‘saaie’ onderzoekscommunicatie (en won er een prijs mee)

Een onderzoek waar je bijna vier jaar aan werkte, samenvatten in niet meer dan een Twitterdraadje: het lijkt geen evidente opdracht. UGent’er Hannes Mareen kan het als de beste en won zelfs een prijs met het Twitterdraadje over zijn onderzoek. “Ik wil tonen dat je onderzoek ook anders kan brengen dan in een saaie presentatie.”

Twitter
view

Participatief onderzoek verbindt de onderzoeker met de maatschappij

Wetenschappelijk onderzoek biedt vaak antwoorden op maatschappelijke uitdagingen. Maar betrekt het die maatschappij wel altijd voldoende? Participatief onderzoek, waarbij de mensen over wie het gaat of voor wie het wordt gevoerd, actief betrokken zijn, is een manier om onderzoekers beter met de maatschappij te verbinden. Het is ook het thema van de inspiratiedag voor onderzoekers die de IDC’s op 1 oktober 2021 organiseren.

Baccarne bezig met participatief onderzoek
view

Ik twijfel, dus ik ben: Sara Lembrechts

Tijdens 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. In deze aflevering is Sara Lembrechts aan het woord. Ze doet onderzoek rond kinderrechten in asielprocedures.

Sara Lembrechts
view

Ik twijfel, dus ik ben: Karen Peynshaert

In 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. Ze laten zich hierbij leiden door het 'Rad van de Twijfel'.

Karen Peynshaert
view