In 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. Ze laten zich hierbij leiden door het 'Rad van de Twijfel'.
In deze aflevering is Bert Hauspie aan het woord. Hij is doctoraatsonderzoeker aan UGent-MICT en gastonderzoeker aan HoGent-SUPRB. Hij doet onder andere onderzoek naar druggebruik en -preventie op muziekfestivals. Niet evident in een festivalloos coronajaar. Hij heeft het o.a. over zijn atypisch voortraject in het TSO-onderwijs, over de mensen die hem inspireerden en hoe toevallige ontmoetingen daarin een rol speelden. Hij vertelt ook hoe het pijnlijkste moment in zijn loopbaan toch goed afliep.
Lees ook
Ik twijfel, dus ik ben: Edith Van Dyck
Onderzoeker Edith Van Dyck vertelt met passie over de grote gelijkenissen tussen wetenschappers en kunstenaars, over haar liefde voor de taal van muziek en dans en over dat het ok het is om niet alles te weten in je vakgebied.
GUM leert iedereen fallussen, vulva’s en meer tekenen met een verrassend connect-the-dots boekje
Wat zit daar beneden? Het GUM (Gents Universiteitsmuseum) toont met een opvallend connect-the-dot boekje dat er meer bestaat dan klassieke ‘piemels’ of ‘vagina’s’ (en dat vagina zelfs niet altijd het juiste woord is). Het kadert in de tentoonstelling PHALLUS. Norm & Vorm die nog loopt tot januari 2023.
Een kritische blik naar beneden: over normen en vormen bij genitaliën
De penis is overal: in oeroude grottekeningen, op wc-deuren, in dick pics, maar ook in de wetenschap en kunstwereld is de fallus de norm. Waarom krijgen vrouwelijke genitaliën minder aandacht, ook in wetenschappelijk onderzoek? Het is het onderwerp van de nieuwe expo van het GUM (Gents Universiteitsmuseum).
Ik twijfel, dus ik ben: Philippe Smet
In 'Ik twijfel, dus ik ben' nodigt het GUM wetenschappers uit om in hun hoofd te laten kijken. Ze laten zich hierbij leiden door het 'Rad van de Twijfel'.