Zie jij een broodkorst of een alternatief basisingrediënt voor een frisse pint?

Brood

Brood, sneakers, microgolf, … lijken op het eerste zicht allemaal doorsnee dingen. Al kan je in deze objecten ook unieke designs zien of inspiratie voor innovatieve oplossingen. Dat is exact hoe studenten aan de UGent Campus Kortrijk naar de wereld kijken.

De UGent biedt op haar campus in Kortrijk drie industrieel ingenieursopleidingen aan die uniek zijn in Vlaanderen: circulaire bioprocestechnologie, industrieel ontwerpen en machine- en productieautomatisering. Opleidingen die werken rond duurzaamheid, service design en ‘smart industry’.

Dat zijn stuk voor stuk knelpuntberoepen die om een heel specifiek profiel van toekomstige studenten vragen: een crème de la crème van 200 studenten die kritisch durven te denken.

 

Campus Kortrijk

 

Durf Denken zit in het DNA van de UGent en iedereen wordt aangemoedigd dat ook te doen. Om die selecte groep uitverkorenen te bereiken spreekt de UGent Campus Kortrijk de beoogde studenten en hun omgeving rechtstreeks aan en nodigt iedereen uit om mee op zoek te gaan naar deze unieke profielen die de maatschappij en de industrie heel hard nodig hebben.

Er zal op zich geen strikte selectie gebeuren. Campus Kortrijk is een kleinere campus van de Universiteit Gent, waar studenten industrieel ingenieur hoogstaand academisch onderwijs volgen en tegelijk dichtbij de lesgevers staan. De campus werkt ook nauw samen met bedrijven en studenten ervaren dit uit eerste hand.

INFODAGEN

Kandidaat-studenten zijn welkom op de infodagen van de UGent Campus Kortrijk op 3 maart en 23 april 2021 telkens van 16 tot 20 uur. Als de infodagen wegens COVID-19 niet op de campus kunnen plaatsvinden, wordt er een digitaal alternatief georganiseerd.

Externe video URL

Lees ook

De student die het wiel écht heruitvond

Revolutionair: dat is het minste dat je kan zeggen over de uitvinding van UGent-student Wannes Van Laerhoven. Hij ontwierp een nieuw soort wiel: airless, duurzaam én bovendien goed voor oneindig veel toepassingen - van rolstoelen tot e-steps. Niet meer dan logisch dus dat hij met zijn project maar liefst 2 van de 4 prijzen won op de prestigieuze Circular Economy Challenge.

Wannes Van Laerhoven
view

Welkom in het designatelier van de toekomst

De designwereld staat voor een revolutie: allerlei recycleerbare en biomaterialen maken hun intrede om minder duurzame materialen als plastic van de troon te stoten. Denk aan stoelen uit kurk, urnen uit mycelium of verlichtingsarmaturen van gemaaid gras. 

Designatelier
view

Elisabeth en Rune willen buurtbewoners samenbrengen op interactief speelplein

Technologische oplossingen bedenken om lokale gemeenschappen sterker te maken, dat is de uitdaging van de Solve for Tomorrow ideeënwedstrijd van Samsung Electronics. Elisabeth en Rune wonnen begin mei de Belgische voorronde en trekken binnenkort naar de Europese finale met hun GameYard.

GameYard
view

Nieuw onderzoekscentrum moet onze groenten duurzamer maken

Er gaat veel water, energie en voeding verloren tijdens de verwerking van groenten en aardappelen. Te veel. In een tijd waarin we de afvalberg zo klein mogelijk proberen te houden en water een schaars goed is, moeten we slimmer omgaan met die verliezen. Onderzoekscentrum VEG-i-TEC herbekijkt daarom het verwerkingsproces van a tot z.

VEG-i-TEC
view