Zie jij een broodkorst of een alternatief basisingrediënt voor een frisse pint?

Brood
05 februari 2021 |

Brood, sneakers, microgolf, … lijken op het eerste zicht allemaal doorsnee dingen. Al kan je in deze objecten ook unieke designs zien of inspiratie voor innovatieve oplossingen. Dat is exact hoe studenten aan de UGent Campus Kortrijk naar de wereld kijken.

De UGent biedt op haar campus in Kortrijk drie industrieel ingenieursopleidingen aan die uniek zijn in Vlaanderen: circulaire bioprocestechnologie, industrieel ontwerpen en machine- en productieautomatisering. Opleidingen die werken rond duurzaamheid, service design en ‘smart industry’.

Dat zijn stuk voor stuk knelpuntberoepen die om een heel specifiek profiel van toekomstige studenten vragen: een crème de la crème van 200 studenten die kritisch durven te denken.

 

Campus Kortrijk

 

Durf Denken zit in het DNA van de UGent en iedereen wordt aangemoedigd dat ook te doen. Om die selecte groep uitverkorenen te bereiken spreekt de UGent Campus Kortrijk de beoogde studenten en hun omgeving rechtstreeks aan en nodigt iedereen uit om mee op zoek te gaan naar deze unieke profielen die de maatschappij en de industrie heel hard nodig hebben.

Er zal op zich geen strikte selectie gebeuren. Campus Kortrijk is een kleinere campus van de Universiteit Gent, waar studenten industrieel ingenieur hoogstaand academisch onderwijs volgen en tegelijk dichtbij de lesgevers staan. De campus werkt ook nauw samen met bedrijven en studenten ervaren dit uit eerste hand.

INFODAGEN

Kandidaat-studenten zijn welkom op de infodagen van de UGent Campus Kortrijk op 3 maart en 23 april 2021 telkens van 16 tot 20 uur. Als de infodagen wegens COVID-19 niet op de campus kunnen plaatsvinden, wordt er een digitaal alternatief georganiseerd.

Externe video URL

Lees ook

Deze toppers schopten het tot de halve finale van de Campus Cup

Toegepaste taalkunde

Veilig en gezond eten voor iedereen: Gents onderzoek wordt Europees beleid

ROSA Award

De 8 uur van dr. Ilse De Vos

Ilse De Vos

Welke omgevingsfactoren beïnvloeden onze gezondheid?

Sarah De Saeger