“Studenten hier praten veel directer met hun docenten, dat is iets wat we in Zuid-Korea niet gewoon zijn”

De studenten van de Ghent University Global Campus (GUGC) in Incheon, Zuid-Korea komen tijdens hun opleiding allemaal een semester naar de zogenaamde home campus in Gent. Solha Kang en Eunhey Choi hebben net hun examens afgerond en maken zich klaar voor de terugreis. Voor ze het vliegtuig opspringen, blikken ze samen met ons terug op hun verblijf.

Solha

Solha Kang: “Mijn verblijf in Gent is zoveel meer geworden dan wat ik had verwacht”

“Ik studeer Moleculaire Biotechnologie aan de GUGC. Ik ben daarbij vooral geïnteresseerd in bio-informatica. Onze universiteit biedt verschillende cursussen aan in dat domein, waar ik heel blij mee ben. Ik was bijzonder enthousiast over het feit dat ik naar Gent kon komen. De kans om zo een buitenlandse ervaring op te doen, was een van de redenen waarom ik voor een studie aan de Global Campus heb gekozen."

"Mijn semester hier in Gent was echt een buitengewone ervaring voor mij. Ik wist op voorhand dat ik me wilde onderdompelen in de Belgische cultuur. Maar wat ik niet wist, was dat er zo veel internationale studenten in Gent zijn. Mijn verblijf hier in Gent is daarom zoveel meer geworden dan ik had verwacht. Eunhey en ik waren beide ook behoorlijk onder de indruk van alle hulp en zorg die wij als GUGC-studenten kregen. Van het regelen van onze visums, verzekeringen, onze kamers in de homes en alle ondersteuning op onze faculteit zelf. Dat maakte zo een groot verschil uit voor ons en we zijn daar dan ook enorm dankbaar voor."

"Het eerste wat ik ga doen als ik thuis ben? Chikin eten! Dat is gefrituurde kip. Ik geef het graag mee als een tip voor toekomstige Koreaanse studenten die naar Gent komen, eet er zoveel mogelijk van voordat je hierheen komt. Goede kip is hier zeldzaam én duur (lacht)."

Eunhey Choi: “Geniet, ervaar dingen, ontmoet mensen en doe dit alles met een open geest.”

“Ik heb echt genoten van mijn verblijf aan de UGent. Ik hoopte dat ik veel internationale studenten zou ontmoeten en een meer globale kijk – echt letterlijk dus – op mijn studie zou krijgen. Dat bleek absoluut geen probleem te zijn. Voor mij was het de eerste keer dat ik in een studentenhuis woonde en voor mezelf moest zorgen, wat een ervaring op zichzelf was (lacht). Mijn favoriete plek aan de UGent was onze keuken in Home Groningen. Dat was dé plaats om andere internationale studenten te ontmoeten en bij te praten over onze dag en de lessen terwijl we samen eten maakten."

"Het grootste verschil tussen studeren in Korea aan de Global Campus en hier in Gent, voor mij persoonlijk, waren de vele groepswerken. Ik had dit semester 7 vakken, waarvan 5 met een groepswerk. Naast je studies heb je hierdoor ook heel wat ander werk. Door de covid-maatregelen moesten we dat allemaal online doen, wat het niet eenvoudiger maakte."

GUGC student
67-33

"En dan nog iets klein misschien, maar studenten hier aan de Universiteit Gent praten echt veel meer en meer direct met hun docenten. Dat is iets wat we in Korea in veel mindere mate gewoon zijn."

"Als ik toekomstige uitwisselingsstudenten één tip zou mogen geven, dan zou het zijn om open-minded te zijn. Geniet, ervaar dingen, ontmoet mensen en doe dit alles met een open geest.”

Ghent University Global Campus

De UGent heeft sinds 2014 een Zuid-Koreaanse campus die drie bacheloropleidingen aanbiedt met een focus op life sciences en Biowetenschappen. In 2022 haalde ze de kaap van 500 studenten. GUGC-studenten komen tijdens het eerste semester van hun laatste jaar naar Gent om hier les te volgen. Ook gaan een groeiend aantal bachelorstudenten uit Gent naar Incheon voor een uitwisseling. Daarnaast is de GUGC een research hub voor de UGent in de regio en fungeert ze als tussenschakel tussen UGent’ers en lokale instellingen en privéondernemingen, wat veel potentieel biedt voor studenten op zoek naar interessante onderzoeksmogelijkheden tijdens hun opleiding.

Lees ook

Lees ook

Het grote onbekende: studeren op de UGent-campus in Zuid-Korea

Studeren in het buitenland is altijd een avontuur. Student biochemie en biotechnologie Simon Knockaert voelde zich op 9000 kilometer van Gent toch meer dan thuis op de UGent-campus in Zuid-Korea.

Simon Knockaert
view

Ghent University Global Campus: zeewierwijn en de kaap van 500 studenten

De Ghent University Global Campus (GUGC) in Zuid-Korea bereikt dit academiejaar de kaap van 500 studenten. Rector Rik Van de Walle, vicerector Mieke Van Herreweghe en professor Taejun Han, het campushoofd van de GUGC, maken samen de balans op en bespreken waarom de toekomst zeewierwijn brengt.

Ghent University Global Campus
view

Welcome to Ghent University… in Zuid-Korea

Een volwaardige universiteitscampus aan de andere kant van de wereld met aan de inkomhal een bordje: ‘Ghent University’. De UGent heeft namelijk naast campussen in Gent, Merelbeke, Melle, Brugge, Oostende en Kortrijk er zelfs één in … Zuid-Korea. Professor Wesley De Neve geeft er al jaren les aan Koreaanse UGent-studenten en doet er ook onderzoek.

Songdo
view

Uitdagingen en kansen voor de Ghent University Global Campus

De UGent was de eerste Europese universiteit die een campus startte op de Incheon Global Campus in Zuid-Korea. Wat brengt de toekomst?

Ghent University Global Campus
view