Sim is student Geneeskunde, maar bouwt ook zwembaden

10 mei 2021 |

In 2021 werd UGent-student Sim Vanlangenhove verkozen tot Gentrepreneur Student-Ondernemer van het Jaar: "het was niet gemakkelijk om vanuit een atypische richting een onderneming te starten".

Sim

Sim is een student Geneeskunde die een gat in de zwembadmarkt heeft gezien. Na slechts een half jaar kijkt hij dan ook al naar een omzet van 150.000 euro. Met Simpools maakt hij moderne zwembaden simpel. Dit realiseert hij door kwalitatieve opzetzwembaden te combineren met een slim aansluitend terras: bar of lounge inbegrepen. Geen graafwerken, een strak design, veel meer dan alleen zwemplezier en dit vooral aan een haalbare prijs. Naast de mogelijkheid tot plaatsing, biedt Sim deze zwembaden ook aan in een ‘doe het zelf bouwpakket’.

“Mijn passie voor geneeskunde ontdekte ik 6 jaar geleden. De passie voor ondernemen net iets later. Ik ben niet de stereotype geneeskunde-student en heb me ook nooit zo gevoeld.  Ik wil van alles proeven en over alles leren, het ondernemen opende hier echt wel een wereld voor mij."

"Ik plande vorig jaar een reis, maar 3 dagen voor vertrek brak de coronapandemie uit en werd mijn verste reis die naar de lokale supermarkt. Ik bleef niet bij de pakken zitten, zo zit ik niet in elkaar. Ik besloot om een oplossing te zoeken voor onze eeuwige wens naar een modern zwembad thuis. Zonder enige technische ervaring besloot ik een terras te bouwen rond ons opzetzwembad in de tuin. Niet meteen het gemakkelijkste project, maar het resultaat en de reacties waren ongelooflijk positief."

"Op korte tijd vergaarde ik kennis over economie, architectuur, onderhandelingstechnieken en leerde heel veel mensen kennen die mij het nodige duwtje gaven. Ik leerde zelf een website bouwen, verdiepte me in de bouwtechnieken en 3D-ontwerpen, kwam eindelijk te weten wie de fiscus was en bouwde in korte tijd een enorm netwerk van interessante mensen op die mij tot op vandaag elke dag verder brengen."

"Het was niet gemakkelijk om vanuit een atypische richting een onderneming te starten. Het gegeven dat dit op korte termijn richting een succesverhaal gaat, heb ik deels te danken aan mijn eigen inzet en doorzettingsvermogen maar vooral aan mijn omgeving. Het feit dat mensen mijn verhaal inspirerend vinden en ik iets kan betekenen in hun prille ondernemersverhaal, zoals anderen iets voor mij hebben betekend, lijkt mij ongelooflijk!”

Lees ook

Peter Hinssen ziet een grote rol voor universiteiten in de toekomst van ondernemen

Technologie-ondernemer Peter Hinssen bekijkt de toekomst van ondernemen rooskleurig. “De maatschappelijke uitdagingen bieden heel veel mogelijkheden.”

Peter Hinssen
view

Deze twee studenten willen de wereld verbeteren met duurzame hondenvoeding

Wat begon als oefening voor een groepswerk tijdens hun opleiding handelsingenieur ligt vandaag, amper twee jaar later, in 35 winkels in ons land. Met Gutsy willen Jack Lathouwers en Achilles Hannecart voeding aanbieden die gezond is voor je hond, maar ook voor de planeet.

Gutsy
view

Frisdrankautomaat 2.0: geen blikjes, gezond én bedacht door studenten

Zijn frisdrankautomaten zonder blikjes binnenkort de norm? Als het van enkele student-ondernemers afhangt wel. Zij ontwikkelden een ecologische en gezonde drankautomaat, waar je je herbruikbare drinkbus vult met frisdrank. Eén van de bedenkers is Colin Deblonde, een jonge ondernemer die toegepaste economische wetenschappen studeert aan de UGent.

Dripl
view