Sim is student Geneeskunde, maar bouwt ook zwembaden

Op maandagavond 10 mei werd UGent-student Sim Vanlangenhove verkozen tot Gentrepreneur Student-Ondernemer van het Jaar. Als winnaar vertegenwoordigt hij een jaar lang alle ondernemende studenten in Gent en ver daarbuiten.

Sim

Sim Vanlangenhove: "Het was niet gemakkelijk om vanuit een atypische richting een onderneming te starten"

Sim is een student Geneeskunde die een gat in de zwembadmarkt heeft gezien. Na slechts een half jaar kijkt hij dan ook al naar een omzet van 150.000 euro. Met Simpools maakt hij moderne zwembaden simpel. Dit realiseert hij door kwalitatieve opzetzwembaden te combineren met een slim aansluitend terras: bar of lounge inbegrepen. Geen graafwerken, een strak design, veel meer dan alleen zwemplezier en dit vooral aan een haalbare prijs. Naast de mogelijkheid tot plaatsing, biedt Sim deze zwembaden ook aan in een ‘doe het zelf bouwpakket’.

“Mijn passie voor geneeskunde ontdekte ik 6 jaar geleden. De passie voor ondernemen net iets later. Ik ben niet de stereotype geneeskunde-student en heb me ook nooit zo gevoeld.  Ik wil van alles proeven en over alles leren, het ondernemen opende hier echt wel een wereld voor mij."

"Ik plande vorig jaar een reis, maar 3 dagen voor vertrek brak de coronapandemie uit en werd mijn verste reis die naar de lokale supermarkt. Ik bleef niet bij de pakken zitten, zo zit ik niet in elkaar. Ik besloot om een oplossing te zoeken voor onze eeuwige wens naar een modern zwembad thuis. Zonder enige technische ervaring besloot ik een terras te bouwen rond ons opzetzwembad in de tuin. Niet meteen het gemakkelijkste project, maar het resultaat en de reacties waren ongelooflijk positief."

"Op korte tijd vergaarde ik kennis over economie, architectuur, onderhandelingstechnieken en leerde heel veel mensen kennen die mij het nodige duwtje gaven. Ik leerde zelf een website bouwen, verdiepte me in de bouwtechnieken en 3D-ontwerpen, kwam eindelijk te weten wie de fiscus was en bouwde in korte tijd een enorm netwerk van interessante mensen op die mij tot op vandaag elke dag verder brengen."

"Het was niet gemakkelijk om vanuit een atypische richting een onderneming te starten. Het gegeven dat dit op korte termijn richting een succesverhaal gaat, heb ik deels te danken aan mijn eigen inzet en doorzettingsvermogen maar vooral aan mijn omgeving. Het feit dat mensen mijn verhaal inspirerend vinden en ik iets kan betekenen in hun prille ondernemersverhaal, zoals anderen iets voor mij hebben betekend, lijkt mij ongelooflijk!”

Durf Ondernemen

Heb je zelf een pril idee voor een onderneming? Neem dan zeker een kijkje op de website van DO!, het centrum voor student-ondernemerschap binnen UGent.

Ontdek hieronder waar de twee andere UGent-genomineerden Chato en Senne mee bezig zijn in hun onderneming.

Chato De Veirman: "Ik ben niet zoals de typische ondernemer"

Chato wil dure topsporttechnologie toegankelijk maken voor gewone sporters, zodat ook zij kunnen groeien in de sport. Chato studeert Informatica aan de Universiteit Gent, is al ondernemend sinds het middelbaar en heeft op dit moment niet 1 maar 3 ondernemingen. Met ProSportsLab wil hij technologie in de topsport democratiseren. De eerste stap is golf. In de plaats van toestellen te verkopen, wil ProsportsLab ze verdiensten aan een toegankelijke prijs, zodat iedereen ervan kan genieten.

"Ik ben niet zoals de typische ondernemer. De meeste ondernemers zijn vaak uitgesproken en extravert, terwijl ik totaal het omgekeerde ben. Ik wil aantonen dat het niet uitmaakt wat voor type persoon je bent en dat iedereen kan ondernemen met de juiste mindset.”

Chato De Veirman
67-33

Senne Misplon: "Ik kan een rolmodel zijn voor anderen"

Senne Misplon is geen onbekende dankzij zijn passage in De Slimste Mens Ter Wereld en als woordvoerder van Wel Jong Niet Hetero. Senne studeert Gender & Diversiteit en geeft lezingen, webinars en consultancy over het volledige landschap van gender en seksuele diversiteit. Vanuit zijn eigen ervaringsdeskundigheid en expertise heeft hij als doel mee te werken aan een verhoogd welzijn bij alle mensen, met LGBTQ+ personen in het bijzonder.

"Ik breng een inspirerend verhaal en kan een rolmodel zijn voor anderen. Ik merk (en herken) heel veel angstgevoelens bij studenten om te starten met het ondernemerschap. Velen zien dit als een gigagroot iets, iets dat onmogelijk is om als ‘kleine student met een passie en weinig geld of zekerheden’ te doen. Ik wil daarin een voorbeeld zijn, maar ook een ondersteunende rol spelen. "

Herbekijk de uitreiking van de Gentrepreneur Awards via Facebook.

Senne Misplon
67-33

Lees ook

Frisdrankautomaat 2.0: geen blikjes, gezond én bedacht door studenten

Zijn frisdrankautomaten zonder blikjes binnenkort de norm? Als het van enkele student-ondernemers afhangt wel. Zij ontwikkelden een ecologische en gezonde drankautomaat, waar je je herbruikbare drinkbus vult met frisdrank. Eén van de bedenkers is Colin Deblonde, een jonge ondernemer die toegepaste economische wetenschappen studeert aan de UGent.

Dripl
view