Uitdagingen en kansen voor de Ghent University Global Campus

Externe video URL

 

De UGent was de eerste Europese universiteit die een campus startte op de Incheon Global Campus in Zuid-Korea.

De campus heeft biowetenschappen als focus en biedt in dat kader drie bacheloropleidingen aan: Environmental Technology, Science in Food Technology en Molecular Biotechnology.

Onderwijsdirecteur Stephen Depuydt en flying faculty professor Korneel Rabaey vertellen over de uitdagingen en kansen van de Ghent University Global Campus.

Lees ook

“Studenten hier praten veel directer met hun docenten, dat is iets wat we in Zuid-Korea niet gewoon zijn”

De studenten van de Ghent University Global Campus (GUGC) in Incheon, Zuid-Korea komen tijdens hun opleiding allemaal een semester naar de zogenaamde Home Campus in Gent. Solha Kang en Eunhey Choi hebben net hun examens afgerond en maken zich klaar voor de terugreis. Voor ze het vliegtuig opspringen, blikken ze samen met ons terug op hun verblijf.

Solha
view

Ghent University Global Campus: zeewierwijn en de kaap van 500 studenten

De Ghent University Global Campus (GUGC) in Zuid-Korea bereikt dit academiejaar de kaap van 500 studenten. Rector Rik Van de Walle, vicerector Mieke Van Herreweghe en professor Taejun Han, het campushoofd van de GUGC, maken samen de balans op en bespreken waarom de toekomst zeewierwijn brengt.

Ghent University Global Campus
view

Welcome to Ghent University… in Zuid-Korea

Een volwaardige universiteitscampus aan de andere kant van de wereld met aan de inkomhal een bordje: ‘Ghent University’. De UGent heeft namelijk naast campussen in Gent, Merelbeke, Melle, Brugge, Oostende en Kortrijk er zelfs één in … Zuid-Korea. Professor Wesley De Neve geeft er al jaren les aan Koreaanse UGent-studenten en doet er ook onderzoek.

Songdo
view