Ken jij dit plekje aan de UGent?

24 februari 2023 |

Herken jij deze UGent-locatie? Een balustrade die al door zoveel handen is vastgehouden. Zijn de gouden bollen op de muur een punt van herkenning? Of dat blauwe strookje daar onderaan, weet jij bij wat het hoort?

Herken jij dit plekje

Deze detailfoto brengt ons naar studentenresto De Brug. Naar de trap links achteraan in de hoek om precies te zijn.

Resto De Brug

Voor wie al een tijd niet meer naar de locatie in de Sint-Pietersnieuwstraat ging: de laatste jaren is er wel een en ander veranderd. Zo vind je de studentenverenigingen er niet meer, zij verhuisden in 2006 naar de Therminal, een paar honderd meter verderop.

In 2017 volgde een grondige renovatie. Het studentenrestaurant kreeg een uitbreiding door een stuk nieuwbouw toe te voegen. Zo werd de ingang van de Brug verplaatst van de Sint-Pietersnieuwstraat naar het Studentenplein: de open plaats tussen het Ufo, de Brug en het Technicum. Sindsdien is er een ‘oud’ deel van het restaurant - waar onder andere de trap van de foto te vinden is – en een ‘nieuw’ deel, met 150 extra plaatsen.

Het herenhuis aan de straatkant, waar vroeger de studentenverenigingen zaten, huisvest nu vooral kantoren voor UGent-medewerkers van de directie Studentenvoorzieningen.

De Brug

Lees ook

Lees ook

Ken jij dit plekje aan de UGent?

Herken jij dit gebouw? Een mozaïek van verschillende soorten glas. Als een symbool voor de universiteit, met de enorme mix aan opleidingen, onderzoeksdomeinen, nationaliteiten, …

UGent-gebouw
view

UGent-virologen leveren strijd tegen virussen in nieuw onderzoeksgebouw

Professor Xavier Saelens en zijn team werken elke dag aan nieuwe en verbeterde vaccins en geneesmiddelen tegen griep- en coronavirussen. Dat doen ze vanaf nu in een nieuw onderzoeksgebouw. “Ons uiteindelijke doel: zieke mensen helpen.”

VIB (c) Ine Dehandschutter
view

De stiltekamer: een oase aan rust in een drukke omgeving

Op de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen is er sinds dit academiejaar de stiltekamer. Het is een prikkelarme ruimte waar je terechtkan voor een gebed, meditatie, yoga, of gewoon om even tot rust te komen. Vicerector Mieke Van Herreweghe en decaan Ann Buysse lichten het belang van zo’n ruimte toe.

Stiltekamer
view

Ken jij dit plekje aan de UGent?

Herken jij deze UGent-locatie? Een van de vele deuren die de UGent rijk is. Misschien kan je iets afleiden uit de leeuwenkop? Of is het de verweerde blauwsteen die het weggeeft? Het dambordmotief? Klik om het antwoord te lezen!

Plateau
view