Deze studenten verkiezen thee boven bier

20 april 2023 |

Het Gentse studentenleven kent een rijke traditie. Tussen de meer dan 100 verenigingen in onze stad zitten er ook enkele die buiten de lijntjes kleuren en dat betekent zeker niet altijd wild of extreem. Zo brengt Moeder Theepot al 10 jaar lang studerende theeliefhebbers samen.

Moeder Theepot

Praeses Vincent De Wilde (rechts) en vice-praeses Sara Van Tilborgh (links) vertellen wat Moeder Theepot zo uniek maakt.

Waarom ben je lid geworden van Moeder Theepot?

Sara: "Ik drink zelf geen alcohol, maar ik wou wel graag in een studentenvereniging zitten. Ik heb Moeder Theepot al leren kennen tijdens het middelbaar, dus van zodra het mogelijk was ben ik lid geworden. Ondertussen ben ik doorgegroeid tot vice-praeses."

Hoe is Moeder Theepot ontstaan?

Vincent: "Moeder Theepot is 10 jaar geleden opgericht door 4 studenten die in theekransjes een alternatief vonden voor de traditionele cantus. In het begin waren wel wat studenten nieuwsgierig naar onze vereniging. We zijn ook een keer op ‘Iedereen Beroemd’ op één geweest en toen zijn er veel leden bijgekomen. We zijn nu bijna met 300."

Welke studenten zijn lid van Moeder Theepot?

Sara: "We zijn een studentenvereniging waar alle studenten van Gent welkom zijn. Om de drempel zo laag mogelijk te houden organiseren we ook geen dopen. Het is iets wat studenten afschrikt en daarom doen we het niet."

Vincent: "Het is niet dat we tegen dopen zijn, maar we vinden het niet echt nodig."

Sara: "Je moet ook niet enkel van thee houden. We hebben ook leden die graag uitgaan op café, maar die komen dan gewoon ervoor nog een stukje taart eten bij ons."

Welke activiteiten organiseren jullie?

Sara: "Onze tweewekelijkse theekransjes zijn natuurlijk onze hoogtepunten. We zorgen telkens ook voor verschillende taarten. Daarnaast organiseren we ook elk jaar een quiz en een theecantus. In die cantus zingen we de typische cantusliedjes, maar er is ook plaats voor liedjes van Studio 100."

Hoe gaan jullie 10 jaar Moeder Theepot vieren?

Vincent: "We hebben een hele feestweek gepland vanaf 24 april met onder andere een galabal, een stadsspel en een concert."

Sara: "Er komt ook een springkasteel en een ballenbad in de podiumzaal van de Therminal. Omdat onze vereniging 10 jaar wordt, willen we er graag een kinderfeestje van maken." (lacht)

Moeder Theepot
WELKE STUDENTENVERENIGING PAST BIJ JOU?

Student zijn is meer dan studeren alleen. Doe de test op durfdoen.be en ontdek bij welke vereniging jij je thuis zal voelen.

Lees ook

Wat is de betekenis van een studentenlint?

Elke studentenvereniging heeft een verschillend lint, met andere kleuren en schildjes, een soort van geborduurd ‘logo’. Maar wat is de betekenis van zo'n lint?

Studentenlint
view

Io vivat, io vivat! Gentse Beiaardcantus: legendarische organisatie voor en door studenten

 Het draait niet alleen om zingen, bier drinken en mensen leren kennen, maar het vraagt wel een immense organisatie om dit mogelijk te maken. Zonder een groot evenementenbureau, wel het werk van studenten van de studentenvereniging FaculteitenKonvent (FK).

Beiaardcantus
view

Muzikale studentenvereniging: "We werken elk academiejaar heel hard naar onze concerten toe"

Het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO) is een bruisend symfonisch orkest, helemaal voor én door studenten. Tijdens het academiejaar genieten de muzikanten van het spe(e)lplezier en er wordt ijverig gewerkt naar een sprankelend dubbelconcert.

Guso
view

Rechtenstudenten geven gratis juridisch advies

Problemen met je kotbaas en weet je niet goed wat je moet doen? Of zit je met een of ander juridisch euvel? Dan kan je terecht bij Ghent Law School Consultancy, een groep rechtenstudenten die gratis juridisch advies geeft aan iedereen: studenten en burgers.

Studenten
view