In beeld: het tweede leven van het Technicum

23 februari 2022 |

Het is één van de grootste verhuisoperaties binnen de UGent: sinds academiejaar 2021-2022 neemt de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen intrek in het Technicum, specifieker in blok 1 en 2 van het complex. Na jaren van leegstand is het Technicum klaar voor een nieuw begin.

Blok 1 en 2 maken deel uit van vijf blokken binnen het complex, ook wel gekend als de laboratoria voor de Technische Scholen van de UGent. Waar vroeger ingenieurs op zoek gingen naar de ideale samenstelling van beton, zitten nu studenten Politieke en Sociale Wetenschappen te blokken.

Lees ook

De stiltekamer: een oase aan rust in een drukke omgeving

Op de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen is er sinds dit academiejaar de stiltekamer. Het is een prikkelarme ruimte waar je terechtkan voor een gebed, meditatie, yoga, of gewoon om even tot rust te komen. Vicerector Mieke Van Herreweghe en decaan Ann Buysse lichten het belang van zo’n ruimte toe.

Stiltekamer
view

Ken jij dit plekje aan de UGent?

Herken jij deze UGent-locatie? Een van de vele deuren die de UGent rijk is. Misschien kan je iets afleiden uit de leeuwenkop? Of is het de verweerde blauwsteen die het weggeeft? Het dambordmotief? Klik om het antwoord te lezen!

Plateau
view

"Verschillende faculteiten in één gebouw is een grote meerwaarde"

Jan Van Bocxlaer, decaan van de faculteit Farmaceutische Wetenschappen, over de nieuwbouw op Campus Heymans voor de faculteiten Farmaceutische Wetenschappen en Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen.

Jan Van Bocxlaer
view

De Boekentoren: veel meer dan een prachtig monument

De Gentse Boekentoren is zo’n 64 meter aan architecturale pracht. Maar de toren is meer dan alleen een monument. “Een baken van de wetenschap. Hier kunnen onderzoekers en studenten terecht in hun zoektocht naar kennis”, zegt hoofdbibliothecaris Dries Moreels.

Boekentoren
view