Studenten springen bij in vaccinatiecentrum Flanders Expo

09 april 2021 |

Voorlopig nog geen zicht op een massacantus, maar toch zijn er heel wat studentenverenigingen in de weer in Flanders Expo. Meer dan 300 studenten van 25 verschillende verenigingen helpen als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum. Vier studenten vertellen hoe ze de vaccinatie van 1600 mensen per dag in goede banen helpen leiden.

Vaccinatiecentrum

Arthur Claeys: “Op deze manier kan ik ook iets doen voor de maatschappij”

Masterstudent psychologie Arthur zag de oproep voor vrijwilligers verschijnen via de Facebookgroep van zijn studentenvereniging. “Mijn mama is huisarts en zet zich in tegen corona. Haar kan ik niet helpen, maar op deze manier kan ik mezelf ook nuttig maken en iets terug doen voor de maatschappij. Ik had niet veel vakken dit semester, dus ik heb tijd genoeg. Het is heel fijn om oudere mensen die minder goed te been zijn te begeleiden. Die vertellen hun hele levensverhaal, vragen me wat ik studeer en of ik hun kleindochter ken (lacht).”

Line Baguet: “Ik wil een ander beeld tonen dan van de feestende student op het Sint-Pietersplein”

Ook Line, die in haar tweede bachelor psychologie zit, zag een oproep via het VPPK. “Het geeft veel voldoening om mijn steentje bij te dragen. Studenten komen vaak in het nieuws als de feesters op het Sint-Pietersplein. Ik wil hiermee ook de goede kant tonen. Ik doe tweemaal per week een shift van een volledige dag. Daar offer ik graag mijn vrije tijd of lessen voor op. Het doet ook deugd om via deze weg nog wat sociaal contact te hebben. De sfeer is super, de dokters zijn heel vriendelijk en nemen je meteen op sleeptouw.”

Vaccinatiecentrum
67-33
Vaccinatiecentrum

Jitske Willems: “Ik deed altijd al vrijwilligerswerk, nu dat wegvalt zet ik me hier in”

Jitske zit in haar eerste bachelor pedagogische wetenschappen. “Het is mijn eerste jaar in een nieuwe stad. Het contact via de studentenvereniging gebeurt vooral online, maar door samen hierheen te fietsen, leren we iedereen wat beter kennen. We motiveren elkaar om te komen helpen. Je krijgt gratis eten, een vrijwilligersvergoeding en als mensen niet komen opdagen soms een rest vaccin. Maar ik doe dit vooral omdat ik mensen wil helpen. Ik deed altijd al vrijwilligerswerk en nu de KSA, Oxfam, evenementen en festivals wegvallen zet ik me hier in.”

33-67

Jade Van Goethem: “Als niemand helpt, zitten we nog lang met corona”

Jade studeert pedagogische wetenschappen en is blij dat ze erbij is. “Via Excel kan je jezelf opgeven voor een shift. Die zitten snel vol, er is veel enthousiasme onder de studenten. Enkel wie eerst reageert, mag komen. Ik vind het belangrijk dat het vaccineren vlot verloopt. Als niemand zou helpen, dan blijven we nog lang zitten met corona. Vandaag rijd ik zeventigers in een rolstoel van en naar de ingang. Die verplaatsing is voor hen soms een uitdaging, want het is best nog een eindje bergop. Van hun dankbaarheid krijg ik veel energie.”

Vaccinatiecentrum

Lees ook

Internationale toponderzoekers strijken neer in Gent

Louisa Bogaerts

Hoe creëer je gelijke kansen in het Vlaamse onderwijs?

Even goede vrienden

Catherine De Bolle schrijft een brief gericht aan haar 18-jarige zelf

Catherine De Bolle

Hoe fotonica de medische wereld 
drastisch verandert

Fotonica