Deze toppers schopten het tot de halve finale van de Campus Cup

08 juni 2021 |
Toegepaste taalkunde

In welke Vlaamse studierichting zitten de slimste studenten? Dat is dé hamvraag van de Campus Cup die in juni voor de derde editie verkaste van Canvas naar Eén. Er namen zes verschillende teams van de UGent deel en het team van Toegepaste Taalkunde van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte schopte het als enige tot de halve finale. 

Tine Evens, teamcaptain: “Ik had heel veel stress voor de blokhut”

“Ik wilde vorig jaar graag al meedoen, maar ik was op uitwisseling via Erasmus. Ik moest dus nog een jaar wachten. Emmely en ik waren al sinds september bezig met de voorbereidingen, maar we hadden nog twee mannen nodig om ons team te vervolledigen. Ik kende Jolan al van in de les en toen we de oproep van Karel zagen in de Facebookgroep, was ons dreamteam compleet.” Stress voor de opnames had ze niet, behalve in de ‘blokhut’. “Ik moest telkens zo snel mogelijk een cursus studeren. Ik was echt bang dat ik te weinig tijd zou hebben en de vragen niet kon beantwoorden. Je hoort wel eens dat onze richting niet de moeilijkste is, dat cliché wilde ik zeker niet bevestigen! Het is gelukkig prima gegaan. Wat trouwens niemand weet is dat ik tijdens één van de opnames heel misselijk was en ik buiten op de parking mocht studeren van de productie.”

Tine
67-33
Karel

Karel Janzen: “De sfeer was tijdens elke opname echt top”

“Ik ben blij dat ik heb deelgenomen. Het was een heel leuke ervaring. Ik had geen schrik om te verliezen, maar wel om af te gaan. Dat bleek gelukkig helemaal niet het geval ;-). Ik vond de opnames zelf ook een fantastische belevenis: je bent er de hele dag, samen met je team en de andere teams. Er zijn oefenrondes, tussendoor kan je samen buiten wat chillen met de crew en ’s avonds zijn er broodjes. Die onbezonnen sfeer tussen de teams maakte de ervaring echt wel af. En Otto-Jan Ham is ook een topgast, natuurlijk!”

33-67

Jolan Meerpoel: “Mijn favoriet onderdeel? De hond van Otto-Jan Ham”

“We zijn gestart zonder verwachtingen. We waren gewoon al blij om erbij te zijn, als enige team van Toegepaste Taalkunde. Maar zodra je dan in die kwartfinale belandt, wil je echt wel doorstoten. Bovendien denk ik dat mensen van masterstudenten toch wel een bepaalde verwachting hebben, dus er zat wel een beetje druk achter. Maar dat heeft de sfeer zeker niet verpest. Mijn enige vrees was om veel domme antwoorden te geven, het waren er gelukkig maar een paar (lacht). En als de stress ons toch even te veel werd, was er nog altijd de hond van Otto-Jan die vrolijk achter de schermen rondliep. Die deed je helemaal vergeten dat er camera’s draaiden.”

Jolan
67-33
Emmely

Emmely Bosman: “We zijn hechte vrienden geworden”

“Ook al kenden we elkaar al voor de inschrijving, het was toch heel fijn om te merken dat we hechte vrienden geworden zijn. Je deelt een bijzondere ervaring - als enige van je richting - en dat schept wel een band. Ik ben ook fier dat we als eerste team de Toegepaste Taalkunde vertegenwoordigden. Mijn enige vrees op voorhand was dat ik niet genoeg algemene kennis had. Vooral door opmerkingen van anderen (lacht). Gelukkig viel die stress snel weg in de studio. De crew stelde ons op ons gemak en alles werd grondig geoefend. Tegen de ‘echte’ opnames, waren we vergeten dat dit allemaal werd uitgezonden op televisie.”

33-67

Lees ook

Streamen, online of klassiek tv-kijken... Hoe weet je nog waar gekeken?

Wereldwijd woedt er een echte platformanie: videostreamingplatforms schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar welk platform kies je nu het beste? En gooien we dat klassiek tv-abonnement beter overboord?

Afstandsbediening
view

Schamper: het studentenblad waarvan de politie ooit de telefoon afluisterde

Maatschappijkritisch en niet weinig een luis in de pels van de UGent. Af en toe op ramkoers met een rector en zelfs de politie, zet 'hét onafhankelijk studentenblad van de Universiteit Gent' geregeld iets in gang.

Schamper
view

De verborgen geschiedenis van de Belgische filmcensuur

Het recht op vrije meningsuiting wordt gewaarborgd door de Belgische grondwet. Filmcensuur was in ons land daarom nooit aan de orde zou je denken. Professor Daniel Biltereyst en zijn studenten Beeldcultuur en -analyse kwamen tijdens onderzoek toch tot verrassende vaststellingen.

Verboden beelden
view

Hoe kan je fake news beter herkennen?

De term ‘fake news’ is een eigen leven gaan leiden en wordt te pas en te onpas gebruikt. “En te vaak onjuist”, zeggen onderzoekers dr. Kristin Van Damme, Glen Joris en Bart Vanhaelewyn, “wat een nog veel groter probleem is dan fake news zelf.”

Nieuws
view