De eerste indruk: wat denken internationale studenten over de UGent?

10 februari 2022 |

557 internationale uitwisselingsstudenten mogen zich dit semester een UGent’er noemen. Uit 44 landen komen ze. Flora, Giorgia en Antonio zijn net aangekomen in Gent en vertellen ons wat ze verwachten van hun semester.

Flora Colling

Flora: "Ik ben er gewoon zeker van dat het een geweldige ervaring zal zijn"

“Ik ben een exchange student aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde. Ik koos voor Universiteit Gent vanwege de stad Gent. En omdat de universiteit jaarlijks goed scoort op de Shanghai Ranking. Wij zijn nog maar net aangekomen, maar ik zie nu al dat Gent ongelooflijk mooi is. De mensen lijken ook altijd te glimlachen (lacht). Enkel het weer vind ik wat minder. Ik kom uit het zuiden van Frankrijk, de temperatuur is daarom even wennen voor me. Ik heb geen verwachtingen voor komend semester want ik ben er gewoon zeker van dat het een geweldige ervaring zal zijn (lacht). “

Giorgia: "Ik wil dit semester vooral mijn Engels verbeteren"

“Je zal me dit semester vooral terugvinden in de laboratoria van de faculteit Wetenschappen. Mijn keuze voor de UGent werd mee gestuurd door een van mijn professoren die een samenwerkingsverband heeft met de faculteit. Hij stuurde me letterlijk hierheen (lacht). Ik ben afkomstig uit Italië, meer specifiek Milaan. Gent is zo anders. De verlichte gebouwen ’s avonds zijn prachtig. Ik wil dit semester vooral mijn Engels verbeteren, nieuwe vaardigheden leren in het labo en ik hoop plezier te maken (lacht).”

Giorgia
67-33

Antonio: "Ik hoop vooral dat deze buitenlandse ervaring een goede opstap zal zijn voor mijn carrière"

“Ik ben afkomstig van Palmero, ook Italië dus, maar dat is een toeval want we hebben elkaar net een minuut geleden ontmoet (lacht). Ik studeer medische biotechnologie aan de faculteit Farmaceutische Wetenschappen. Het is mijn laatste masterjaar. Ik heb al eens een semester in het buitenland gestudeerd, meer specifiek in Portugal. Maar ik wilde mijn studie-ervaring vervolledigen en een semester studeren in totaal andere omgeving, een noordelijk land. Daarom koos ik voor de UGent. Ik heb hoorde alleen nog maar goede dingen over deze universiteit. Dat, gecombineerd met de foto’s die ik online zag van de Stad Gent overtuigden me. De stad is trouwens echt geweldig, veel meer dan ik had verwacht. Ik hoop vooral dat deze buitenlandse ervaring een goede opstap zal zijn voor mijn carrière. En uiteraard hoop ik ook veel mensen te ontmoeten en een geweldige tijd te beleven (lacht)."

Antonio
Naar het buitenland tijdens je studies?

"Op Erasmus gaan", welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een buitenlandse ervaring wil opdoen.

Lees ook

Van onderzoek naar impact: hoe technologietransfer aan de UGent werkt

De UGent trekt niet alleen onderzoekers en studenten aan, ook bedrijven nestelen zich graag in de nabijheid van de universiteit. Excellent onderzoek, knowhow en hoogopgeleiden vormen de ideale voedingsbodem voor innovatie.

Campus Ardoyen
view

“Ongehinderd door jargon zotte ideeën bedenken voor een beter Gent”

“Kennis is één ding. Maar we blijven soms te lang in deze fase hangen”, zegt onderzoeker Bas Baccarne (onderzoeksgroep imec-MICT-UGent, in De Krook). Hij verkiest de shortcut van ‘denken’ naar ‘doen’. Het liefst samen met veel stakeholders. En het allerliefst in de stimulerende omgeving van ‘Comon’.

Bas Baccarne
view

De Gentse hellingen: een haat-liefdeverhouding

Iedereen die in Gent studeert, weet het: de universiteitsstad is allesbehalve vlak. Of het nu de eindeloze Sint-Kwintensberg of de berg aan de Vooruit is: je hebt er ongetwijfeld al op gevloekt, terwijl je kuiten in brand staan. En zelfs jaren na de laatste pedaalslag blijven bepaalde herinneringen aan de hellingen kleven.

Hellingen
view

Alumnus Wim Oosterlinck en student Florian Vermeersch versus de Gentse hellingen

Het mag dan wel al twintig jaar geleden zijn, hij is ze niet vergeten: UGent-alumnus Wim Oosterlinck reed vroeger dagelijks de hellingen op. Nu doet hij het nog eens opnieuw met wielerprof en UGent-student Florian Vermeersch.

De Gentse hellingen
view