De eerste indruk: wat denken internationale studenten over de UGent?

10 februari 2022 |

557 internationale uitwisselingsstudenten mogen zich dit semester een UGent’er noemen. Uit 44 landen komen ze. Flora, Giorgia en Antonio zijn net aangekomen in Gent en vertellen ons wat ze verwachten van hun semester.

Flora Colling

Flora: "Ik ben er gewoon zeker van dat het een geweldige ervaring zal zijn"

“Ik ben een exchange student aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde. Ik koos voor Universiteit Gent vanwege de stad Gent. En omdat de universiteit jaarlijks goed scoort op de Shanghai Ranking. Wij zijn nog maar net aangekomen, maar ik zie nu al dat Gent ongelooflijk mooi is. De mensen lijken ook altijd te glimlachen (lacht). Enkel het weer vind ik wat minder. Ik kom uit het zuiden van Frankrijk, de temperatuur is daarom even wennen voor me. Ik heb geen verwachtingen voor komend semester want ik ben er gewoon zeker van dat het een geweldige ervaring zal zijn (lacht). “

Giorgia: "Ik wil dit semester vooral mijn Engels verbeteren"

“Je zal me dit semester vooral terugvinden in de laboratoria van de faculteit Wetenschappen. Mijn keuze voor de UGent werd mee gestuurd door een van mijn professoren die een samenwerkingsverband heeft met de faculteit. Hij stuurde me letterlijk hierheen (lacht). Ik ben afkomstig uit Italië, meer specifiek Milaan. Gent is zo anders. De verlichte gebouwen ’s avonds zijn prachtig. Ik wil dit semester vooral mijn Engels verbeteren, nieuwe vaardigheden leren in het labo en ik hoop plezier te maken (lacht).”

Giorgia
67-33

Antonio: "Ik hoop vooral dat deze buitenlandse ervaring een goede opstap zal zijn voor mijn carrière"

“Ik ben afkomstig van Palmero, ook Italië dus, maar dat is een toeval want we hebben elkaar net een minuut geleden ontmoet (lacht). Ik studeer medische biotechnologie aan de faculteit Farmaceutische Wetenschappen. Het is mijn laatste masterjaar. Ik heb al eens een semester in het buitenland gestudeerd, meer specifiek in Portugal. Maar ik wilde mijn studie-ervaring vervolledigen en een semester studeren in totaal andere omgeving, een noordelijk land. Daarom koos ik voor de UGent. Ik heb hoorde alleen nog maar goede dingen over deze universiteit. Dat, gecombineerd met de foto’s die ik online zag van de Stad Gent overtuigden me. De stad is trouwens echt geweldig, veel meer dan ik had verwacht. Ik hoop vooral dat deze buitenlandse ervaring een goede opstap zal zijn voor mijn carrière. En uiteraard hoop ik ook veel mensen te ontmoeten en een geweldige tijd te beleven (lacht)."

Antonio
Naar het buitenland tijdens je studies?

"Op Erasmus gaan", welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een buitenlandse ervaring wil opdoen.

Lees ook

Jarne Ghijsels is Student van het Jaar 2022

Stad Gent heeft bachelorstudent biomedische wetenschappen Jarne Ghijsels verkozen tot Student van het Jaar 2022. Op het einde van elk academiejaar zet de stad met deze verkiezing een student in de kijker die ze als rolmodel ziet voor alle andere studenten.

Jarne Ghijsels
view

"Mijn collega’s komen uit alle hoeken van de wereld"

Zij kwam hier twee jaar geleden toe, en had meteen een goede band met zowel de stad als de universiteit. Hij woont hier al een jaar of tien en voelt zich hier helemaal thuis. Allebei banen ze zich een weg in academische wereld, die soms wat onzeker kan zijn. Het verhaal van de Guatemalteekse Gretel Mejía Bonifazi en de Poolse Igor Fijalkowski, twee internationale UGent’ers.

Gretel Mejía Bonifazi
view

PlastiCity helpt afvalberg in de stad recycleren

Stedelijke ondernemingen worstelen met plasticafval. Het vier landen overkoepelende PlastiCity-project zoekt praktische oplossingen om hun recyclagepercentage de hoogte in te jagen. UGent-ingenieur Gianni Vyncke helpt mee. “Het doel is: plastic recycleren tot duurzame producten voor de stad.”

Plastic
view

Internationale PhD-studenten vertellen over hun Gentse ervaringen

De ene komt uit Tunesië en moet wennen aan hoe direct Belgen zijn op de werkvloer, de andere komt uit Rusland en begrijpt dan weer niets van de wirwar aan onuitgesproken regels hier. Allebei onderzoeker aan de UGent, en allebei hun hart verloren aan de stad Gent. Safa Belghith en Ekaterina Longinova vertellen over hun Gentse ervaringen.

Safa Belghith
view