De UGent gaat voor 'Denk Durven'

Campus Dunant
08 februari 2023 |

Alles begint bij denken. Dat zeggen we al jaren – het credo van de Universiteit Gent is dan ook ‘Durf Denken’. Maar dat is pas het halve werk. Ons denken heeft meer dan ooit durf nodig. Lef, hoop, idealisme. De UGent moedigt iedereen aan om de stap te zetten van denken naar durven én doen.

Ons denken heeft durf nodig

We leven in uitdagende tijden. De heersende mechanismen en denkpatronen worden meer dan ooit in vraag gesteld. De samenleving, waaronder veel jongeren, ligt wakker van grote maatschappelijke vraagstukken zoals de stijgende levenskost, klimaatverandering... Maar denken is maar het halve werk. Terwijl er ook meer dan ooit nood is aan doen.

We lanceren daarom een pleidooi voor meer durf. Lef. Hoop. Idealisme. En een gezonde portie tegendraadsheid.

De UGent verandert haar credo tijdelijk van ‘Durf Denken’ naar ‘Denk Durven’.

Binnen en buiten de universiteit

De UGent is een thuishaven voor durfdenkers en dwarsliggers. Met deze symbolische actie nodigen we in de eerste plaats onze studenten, medewerkers en alumni uit om kritisch denken om te zetten in kritische daden.

Ook daarbuiten willen we iedereen aanmoedigen: leg een gezonde portie durf aan de dag en help de samenleving groeien. We brengen die boodschap vanaf 13 februari in het straatbeeld, op onze campussen en via sociale media.

Externe video URL