Het mag dan wel al twintig jaar geleden zijn, hij is ze niet vergeten: UGent-alumnus Wim Oosterlinck reed vroeger dagelijks de hellingen rond de UGent op. Nu doet hij het nog eens opnieuw.
Niet alleen, hij krijgt ‘bijstand’ van wielerprof en UGent-student Florian Vermeersch. Heeft hij tips? En hoe is het voor een wielerprof om die hellingen op te rijden?
Lees ook
“Ongehinderd door jargon zotte ideeën bedenken voor een beter Gent”
“Kennis is één ding. Maar we blijven soms te lang in deze fase hangen”, zegt onderzoeker Bas Baccarne (onderzoeksgroep imec-MICT-UGent, in De Krook). Hij verkiest de shortcut van ‘denken’ naar ‘doen’. Het liefst samen met veel stakeholders. En het allerliefst in de stimulerende omgeving van ‘Comon’.
De Gentse hellingen: een haat-liefdeverhouding
Iedereen die in Gent studeert, weet het: de universiteitsstad is allesbehalve vlak. Of het nu de eindeloze Sint-Kwintensberg of de berg aan de Vooruit is: je hebt er ongetwijfeld al op gevloekt, terwijl je kuiten in brand staan. En zelfs jaren na de laatste pedaalslag blijven bepaalde herinneringen aan de hellingen kleven.
De Gentse hellingen in beeld
Van de Sint-Kwintensberg over de Sint-Pietersnieuwstraat tot de Plateau: we nemen je mee over enkele van de bekendste (en lastigste) hellingen rond de UGent.
Vlot de Gentse hellingen op: enkele tips
Vaak ligt het aan de staat van de fiets. Soms ook gewoon aan de conditie. Maar één ding is zeker: de Gentse hellingen stellen menig studentenkuiten op de proef. Professoren Jan Boone van de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen en Dirk Poelman van de vakgroep Vastestofwetenschappen geven enkele tips.