Rector opent UGent academiejaar 2020-21

Externe video URL

 

Vrijdag 18 september 2020 opende rector Rik Van de Walle samen met vicerector Mieke Van Herreweghe officieel het academiejaar 2020-21 aan de Universiteit Gent vanop Campus UZ Gent.

UGent opent

Academiejaar 2020-21

Universiteit Gent opent het academiejaar 2020-21 on én off: on- en offline, on- en off campus. Bekijk het welkomstwoord van vicerector Mieke Van Herreweghe of het integrale openingsmoment op ons YouTube-kanaal.

Lees ook

Waarom code rood het offer is dat we als universiteit moeten maken

“Vanuit infectiologisch standpunt, hadden we in september al naar code rood moeten gaan.” Dat zegt professor Steven Callens van het UZ Gent. Hij is diensthoofd Infectieziekten én raadgever van de rector in de beslissing om over te schakelen naar code rood. “We zitten in met de studenten. Alleen haalt het virus het hier van ons mens-zijn”, zegt hij.

Steven Callens
view

Onderwijs in ‘code rood’ aan de UGent

Code rood. Vanaf maandag 26 oktober verlopen alle onderwijsactiviteiten aan de UGent volgens de bepalingen van dit hoogste veiligheidsniveau. Waarom hebben we tot die ingrijpende omschakeling beslist en wat houdt deze beslissing (niet) in?

On Off
view

“Ook in 2020-2021 heb je als student de beste tijd van je leven”

Back to business! Het startschot van het nieuwe academiejaar is gegeven. Ben jij er klaar voor? Maarten, student geneeskunde, alvast wel. Hij vertelt ons hoe hij uitkijkt naar het nieuwe academiejaar.

Maarten
view

Academiejaar 2020-2021: On- én offline lessen

Hoe zullen de lessen er dit jaar uitzien? Het wordt een mix van on campus én online onderwijs.

Anne zoekt het uit
view